Atelier Sylvia de Kok is een creatieve studio die zich richt op entertainment en educatie. In de entertainmentbranche is zij vooral actief op het gebied van schminken & glittertattoos, grimeren, (straat)theaterperformance en vormgeving/stilering voor video en fotografie. In het onderwijs biedt het Atelier creatieve workshops aan en geeft zij les op diverse scholen in PO en MO. De spil van het bedrijf is Sylvia de Kok, die regelmatig wordt bijgestaan door creatieve collega’s. Het Atelier werkt voor particulieren, bedrijven en (evenementen)organisaties door heel Nederland en desgevraagd ook in buitenland.

Maar wie is Sylvia?
Sylvia de Kok (Willemstad NB, 1972) is schilder, tekenaar, face- en bodypainter, stylist en docent. Ze is de jongste uit een creatief nest: haar vader was timmerman, haar zus aquarellist en haar broer striptekenaar. Het was de tijdgeest die haar in eerste instantie een ‘serieuze’ opleiding en carrière liet kiezen. De creatieve kant kwam meer tot uiting in haar vrije tijd.

Pas op latere leeftijd kwam de omslag. Ze zei de petrochemische industrie vaarwel en richtte zich puur op haar creatieve en educatieve kwaliteiten. In korte tijd wist ze naam te maken en deed vele mooie grime- & schminkopdrachten voor theatervoorstellingen en bedrijven.

Sylvia woont sinds 2020 in Vlaardingen. Ze is als docent verbonden aan een aantal scholen in Rotterdam en Den Haag.

Foto: Look J. Boden